Menü

Acer, Aktif ve Sürdürülebilir Yaşam Biçimlerini Desteklemek İçin Geliştirdiği Yeni eKinekt Bisiklet Masasını Tanıttı

  • eKinekt BD 3, sürücünün pedal çevirerek ürettiği enerjiyi dizüstü bilgisayarları veya diğer cihazları şarj etmek için dönüştürerek aynı anda hem egzersiz hem de iş üretkenliği sağlıyor.
  • Malzemesinde dönüştürülmüş (PCR) plastik içeren çevre dostu bisiklet masası, profesyonellerin hareketsiz yaşam tarzlarıyla mücadele etmeleri için yaratıcı bir yol sunuyor. 
  • Bisiklet Masası, birden fazla mobil cihazı şarj etmek için iki adet USB Tip A ve bir USB Type-C bağlantı noktası, bir çanta kancası ve bir içecek tutacağı ile geliyor.
  • Cihazın Çalışma ve Spor Modları, kullanıcıların görevlere veya antrenmanlara odaklanmak için pedal çevirirken masa konumlarını kolayca değiştirmelerine olanak tanıyor.
  • Yardımcı akıllı telefon uygulaması, zaman içindeki ilerlemeyi ölçmeye yardımcı oluyor ve süre, yakılan kalori ve üretilen watt gibi bilgileri gösteriyor.

Acer yaptığı açıklamayla, sürdürülebilir ve sağlıklı yaşam tarzlarını desteklemek için kondisyon bisikleti ile birleştirilmiş bir masa olan eKinekt BD 3 bisiklet masasını duyurdu. Kullanıcıların çalışırken egzersiz yapmasına olanak sağlayan eKinekt BD 3, sürücünün pedal çevirerek ürettiği kinetik enerji ile hem makineye güç sağlıyor hem de istenilen cihazları şarj ediyor. LCD ekran ve yardımcı bir akıllı telefon uygulaması, kullanıcıların egzersizlerini veya çalışma dönemlerindeki ilerlemelerini takip etmelerine yardımcı olacak bilgiler sağlıyor. Kullanıcılar, çalışırken veya antrenman yaparken daha fazla esneklik ve rahatlık sağlamak için sürüş direncini, koltuğu ve masa yüksekliğini istenen yerleşime göre sorunsuz bir şekilde ayarlayabiliyor. Cihaz, ister ofiste ister evde konforlu bir kullanım sunmak için iki adet USB Type-A bağlantı noktası ve bir adet USB Type-C bağlantı noktası içeriyor. Ayrıca bir çanta askısı ve bir içecek tutucusu ile geliyor.

 

Kinetik Enerjiyi Yeniden Kullanılabilir Elektriğe Dönüştürmek

Sürücü pedal çevirirken, eKinekt kinetik enerjiyi elektriğe dönüştürüyor. Bisiklet masasında 60 RPM'de bir saat sürekli bisiklet sürmek, 75 watt’lık güç üretiyor. Kullanılabilir enerji daha sonra dizüstü bilgisayarları ve diğer cihazları şarj etmek için kullanılıyor. Böylece kullanıcılar işlerini yaparken aynı zamanda aktif kalabiliyorlar. Acer’ın gezegeni korurken yenilikçi çözümler yaratma arasındaki dengeyi bulma adına uzun vadeli taahhüdünü somutlaştıran eKinekt BD 3'ün masa üstü ve bisikletin bileşenlerini koruyan kasası, tüketim sonrası geri dönüştürülmüş (PCR) plastikten yapılmış olması ile de dikkat çekiyor.

Çalışırken Konfor ve Rahatlık Sunuyor

İki adet USB Type-A bağlantı noktası ve bir adet USB Type-C bağlantı noktasına sahip olan çok işlevli bisiklet masası, birden fazla mobil cihazın aynı anda şarj edilmesini sağlıyor. Bisikletin arkasındaki LED şarj göstergesi, pedal çevirirken dönüştürülen kinetik enerjiyi gösteriyor. eKinekt'in masa yüzeyi, geniş bir çalışma alanı sunarken, ayarlanabilir masa yüksekliği ve oturma yeri, kullanıcının her zaman rahat bir pozisyonda oturmasını sağlıyor. Kullanıcıların eşyalarını kolayca asmasına olanak tanıyan bir çanta kancası ve bisiklet sürerken susuz kalmamak ve içeceklerin dökülmesini önlemek için özel bir içecek tutucusu da konforu artıran detaylar olarak dikkat çekiyor.

Çalışma Modu ve Spor Modu

Çalışma Modunda, masa yüzeyi, sürücülerin yazarken ve pedal çevirirken dik konumda oturmasına izin vermek için sandalyeye daha yakın hareket ediyor. Spor Modunda, masa üstü öne daha yakında konumlanıyor ve daha fazla bacak alanı ve daha fazla pedal çevirme gücü için standart bir bisiklet veya trainer’daki konuma benzer şekilde eğilmek için daha fazla alan sağlıyor. İyi düşünülmüş deneyim odaklı tasarım, kullanıcıların enerjik kalmak ve küçük bir alanda biraz egzersiz yapmak için çalışma saatlerindeki aralardan ve boşluklardan faydalanmalarını sağlıyor. Kullanıcılar, egzersizin ardından masa yüzeyini orijinal konumuna geri kaydırarak sorunsuz bir şekilde Çalışma Moduna dönebiliyorlar.

Yardımcı Uygulamada İlerlemeyi İzleyin

eKinekt'in kullanıcı dostu yardımcı uygulaması, sürüş süresini, mesafeyi ve hızı kontrol etmek için gerçek zamanlı bilgiler sağlarken, pedal çevirirken tahmini yakılan kalori sayısını ve üretilen watt'ı da gösteriyor. Daha doğru takip için, sürücüler uygulama profillerine boy, kilo, cinsiyet ve yaş gibi kişisel bilgileri girebiliyorlar. Ayrıca, kullanıcıların ilerlemelerini izlemeleri ve sonuçları zaman içinde karşılaştırmaları için egzersiz geçmişini de kaydediyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

The eKinekt BD 3, haziran ayında EMEA bölgesinde 999 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Yazar
«
»
Bir yorum yazın
Siz de görüşünüzü belirtebilirsiniz...