Menü

HotelRunner Seri A turunda 6,5 milyon dolar yatırım aldı!

Hızla büyüyen küresel konaklama ve seyahat teknolojileri platformu HotelRunner, bugün yaptığı duyuruda şirketin Seri A turunda 6,5 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turuna, şirketin ilk yatırımcılarından 212’nin yanı sıra Wix Capital, Founders Factory, Ascension Ventures, DHM ile seyahat ve teknoloji alanında kıdemli isimlerden Gerry Samuels, Melih Ödemiş, Daniel King ve Niels Gron’un oluşturduğu  aynı zamanda şirketin danışma kuruluna da dahil olan bir melek yatırımcı grubu katıldı.

HotelRunner, sunduğu uçtan uca satış, operasyon ve dağıtım yönetim platformu, yapay zeka destekli ürünleri ve kontrat ağı ile resort otellerden günlük kiralık tesislere kadar uzanan geniş bir yelpazeden 193 ülkedeki binlerce tesisin bütün dijital işlemlerini tam kapsamlı bir şekilde yönetebilmelerini sağlıyor. Tüm dünyada konaklama sektörüne güç veren HotelRunner’ın günlük 35 milyondan fazla işleme ev sahipliği yapan B2B ağı sayesinde tesisler, seyahat acenteleri, ödeme sağlayıcıları ve son kullanıcı olan misafirler birbirleriyle etkileşime geçerek büyük ve dinamik bir turizm ekosisteminde faaliyet gösteriyorlar. 

HotelRunner, dünya piyasalarında ve konaklama sektöründeki tüm karışıklıklara ve krizlere rağmen Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Türkiye’den beş farklı şehirdeki ofisleri ve 100'ü aşkın ekip üyesi ile dünya çapında tescillenmiş bir başarı hikayesine dönüşmüştür. Dünyanın dört bir yanındaki seyahat ve konaklama işletmeleri için teknoloji kullanımını demokratikleştirmeyi hedefleyen ve küresel büyümesini hızla sürdüren şirketin, son yıllarda turizm sektörünü sarsan olumsuz koşullara rağmen kârlılığını devam ettirebilmesi iş ortaklarına sürdürülebilir büyüme imkanı veren esnek ve çevik teknolojisine dayanıyor, başarı hikayesinin özünü oluşturuyor. 

HotelRunner, bahse konu olan 6.5 milyon dolarlık finansmanı çevrimdışı kalmış pazarlarda varlığını güçlendirmek, turizm teknolojileri alanında yetkin yazılım geliştiricileri, dikey ve sektörel uzmanları da bünyesinde barındıran yüksek nitelikli yetenek havuzunu genişletmek ve Türkiye’den tüm dünyaya yazılım ihraç etmesini sağlayan ileri teknoloji yatırımlarını sürdürmek için kullanacak. HotelRunner küresel büyüme planına uygun olarak, önümüzdeki aylarda Amerikalar’da kuracağı yeni ofis ve ekipleri ile konaklama sektörüne sunduğu ölçeklenebilir ve herkes için erişilebilir büyüme olanaklarını Kuzey ve Güney Amerika’da da yaygınlaştırmak niyetinde. Geçmişte ürün ve yetenek odaklı iki şirket satın alması yapan HotelRunner, çok sayıda farklı oyuncudan oluşan ve dağınık yapıdaki seyahat teknolojisi sektörünü kendi çatısı altında birleştirme hedefiyle farklı pazarlarda yeni satın almalar yapmaya da devam edecek.

HotelRunner Kurucu Ortağı Arden Agopyan yatırımı şu şekilde yorumladı: “Kurulduğu günden bu yana HotelRunner, gücünü üstün teknolojisinden ve her zaman çığır açan karakterinden alıyor. Çalışmalarımızda yegane hedefimiz, iş ortaklarımızı ve sektörü ileriye taşıyarak onları geleceğe hazırlamak. Bu yeni yatırım, sektörden tüm oyuncuların birbirleriyle serbestçe ve sorunsuzca kontrat yaparak bağlantı kurmalarını ve işlem yapmalarını sağlayan çok yönlü pazaryerini tüm dünyaya hızla yayma hedefimiz için bize ilave kaynak sağlayacak.”

HotelRunner Kurucu Ortağı Ali Beklen ise konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Çalkantılı ortamlara hızla uyum sağlama gücümüz sayesinde on yılı aşkın bir süredir sektörün gidişatına etki eden, güvenilir bir teknoloji ve satış iş ortağı olmaktan gurur duyuyoruz. Bu yeni sermaye, HotelRunner’ın ‘kriz-işlemez’ büyüme modeline olan güvenin de bir kanıtı niteliğinde. Öncü platformumuzu mükemmelleştirmeye ve küresel ekosistemdeki her oyuncu için daha büyük bir seyahat ekonomisi inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Konuyla ilgili olarak 212 Kurucu Ortağı Numan Numan, "Sektörleri dünya çapında dönüştüren teknolojiler ve iş modelleri geliştiren şirketlerle birlikte çalışmaktan büyük keyif alıyoruz. HotelRunner için her zaman en büyük motivasyon küresel  seyahat ekonomisini büyütmek ve teknoloji kullanımını demokratikleştirmek oldu. Bu nedenle, şirketi ve kurucuları Ali Beklen ve Arden Agopyan’ı fikir aşamasından bu yana tüm yolculukları boyunca destekledik. Bugüne kadar başardıklarını gözlemledikçe, HotelRunner'ın tüm dünyaya vadettiği potansiyel karşısında heyecanlanmamak elde değil.” dedi.

Wix Kurumsal Gelişim Başkanı Darya Fuks, "HotelRunner ile yaptığımız stratejik iş birliği ile konaklama işletmelerinin operasyonlarını verimli bir şekilde yönetmeleri ve büyütmeleri için uçtan uca bir çözüm sunuyoruz." dedi.

Haziran ayında HotelRunner ve Wix stratejik iş birliklerini duyurmuş, Wix’in kapsamlı online platformu ile HotelRunner’ın uçtan uca seyahat teknolojisini birleştirerek her türden konaklama tesisinin işletmesini online olarak yönetmesi ve büyütmesi için eksiksiz bir çözüm sunmaya başlamıştı.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Yazar
«
»
Bir yorum yazın
Siz de görüşünüzü belirtebilirsiniz...