Menü

Borusan Müzik Evi’nde yeni sezon başlıyor.

Borusan Müzik Evi, 9 Kasım Cumartesi günü 2024/25 sezonunu açıyor. Dünyanın dört bir yanından farklı müzik türlerini ve birçok grup ve sanatçıyı müzikseverlerle buluşturan Borusan Müzik Evi, bu sezon da heyecan verici bir konser programıyla karşınızda.

 

Borusan Müzik Evi, her yıl olduğu gibi bu sezon da müzikseverleri renkli bir programla buluşturmaya devam ediyor. Klasik müzikten caza, dünya müziklerinden çağdaş müziğe kadar geniş bir yelpazede programlarını oluşturan Borusan Müzik Evi, 2024/25 sezonu boyunca ülkemizden ve dünyadan birçok topluluk ve sanatçıyı ağırlamaya hazırlanıyor. Sezonun ilk konseri, Berke Can Özcan’ın “Twin Rocks” albümünün ilk canlı performansıyla 9 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek. 

 

Borusan Sanat Müdürü Aydın Dorsay, Borusan Müzik Evi’nde konuk edecekleri grup ve sanatçılarla buluşacak olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirerek, yeni sezon programı hakkında bilgiler verdi: “2024/25 konser programımız, birçok ülkeden Borusan Müzik Evi sahnesine gelecek topluluk ve sanatçıları bir araya getirecek renkli bir müzikal çeşitlilik sunuyor. Sezonumuzu daha evvel farklı projelerde birçok kez ağırladığımız Berke Can Özcan’ın “Twin Rocks” albümünün ilk canlı performansı ile açacağız. Noise İstanbul Festivali için ayrıca heyecanlıyız. Bu yıl 3. festival etkinliğinde deneysel ve avangart müzik dünyasının öncü isimlerinden 10 sanatçıyla buluşacağız. Borusan Sanat ve Kod Müzik işbirliğiyle yürüttüğümüz Nova Muzak serisinde bu sezon iki konserimiz olacak. Dinleyicilerimizi elektronik, noise, deneysel, çağdaş ve caz müziğinin önde gelen topluluk ve sanatçılarıyla buluşturacağımız, keyifli bir konser programı hazırladık. Hepimize müzikle dopdolu geçecek bir sezon diliyorum.”

 

Yeni sezon “Twin Rocks” albümünün ilk canlı performansıyla açılıyor

Borusan Müzik Evi'nin yeni sezon açılış konserinde Berke Can Özcan, 9 Kasım Cumartesi günü “Twin Rocks” albümünü canlı olarak ilk kez seslendirecek. Norveçli trompet ustası Arve Henriksen, Brooklynli bariton saksofoncu Jonah Parzen-Johnson, Köln’den Ozan Tekin ve İstanbul’dan bas gitarist Ozan Kısaparmak, Abu Dhabi’den gelecek Berke Can Özcan’a eşlik edecek.

 

“TWIN ROCKS”

BERKE CAN ÖZCAN & ARVE HENRIKSEN & JONAH PARZEN-JOHNSON 

9 KASIM 2024 cts 21.00

BORUSAN MÜZİK EVİ

 

BERKE CAN ÖZCAN davul, sampler, vokal

ARVE HENRIKSEN trompet, elektronikler

JONAH PARZEN-JOHNSON bariton saksofon, sampler

OZAN TEKİN piyano, synthesizer

OZAN KISAPARMAK bas gitar

 

Borusan Müzik Evi’nde 3. Noise İstanbul Festivali 

Noise İstanbul Festivali, 3. yılında Borusan Müzik Evi'nde müzikseverlerle buluşuyor. İtalyan Fütürist sanatçı Luigi Russolo’nun 1913’teki öncü çalışmalarına dayanan noise müzik, elektronik, endüstriyel ve deneysel müzik türlerinin yanı sıra, performans ve görsel sanatlarla da iç içe geçen çok yönlü bir müzik türü. 1999'da Batur Sönmez tarafından kurulan festival, 2019’daki ilk etkinliğinden bu yana Türkiye'de noise müziğin öncüsü olmaya devam ediyor. Bu yılki festivalde de yine yenilikçi yaklaşımları ve noise müziğin sınırlarını zorlayan performanslarıyla 10 sanatçı, 15-16 Kasım tarihlerinde, iki gün boyunca müzikseverlere yepyeni deneyimlerin kapısını açacak.

 

NOISE İSTANBUL FESTİVALİ 3 – GÜN 1

15 KASIM 2024 cum 21.00

BORUSAN MÜZİK EVİ

 

NOISE İSTANBUL FESTİVALİ 3 – GÜN 1
 Noise, Deneysel, Avangart Müzik ve Ses Sanatı Festivali 

20.30 Kapı Açılışı

21.00 Konser

 

BATUR SÖNMEZ

LORENZO ABATTOIR

SIMON WHETHAM

SSHE RETINA STIMULANTS

VOMIR

 

NOISE İSTANBUL FESTİVALİ 3 – GÜN 2
 16 KASIM 2024
 cts 21.00

BORUSAN MÜZİK EVİ

 

NOISE İSTANBUL FESTİVALİ 3 – GÜN 2
 Noise, Deneysel, Avangart Müzik ve Ses Sanatı Festivali 

20.30 Kapı Açılışı

21.00 Konser

 

STEFAN GOLDMANN

NEVEN M. AGALMA

JOACHIM NORDWALL

KATSURA MOURI

KNURL

 

Sezi Seskir ve Barış Büyükyıldırım’dan “OffBeat” konseri

Sezi Seskir ve Barış Büyükyıldırım, 13 Aralık Cuma akşamı Borusan Müzik Evi'nde özel bir konserle müzikseverlerle buluşacak. Amy Salsgiver ve Kerem Öktem'in de yer alacağı bu konser, Paul Lansky, Steve Reich, Christopher Stark, John Adams ve Meredith Monk gibi önemli bestecilerin eserlerinden bir seçki sunacak. Fortepiano ve otantik yorum üzerine uzmanlaşan Sezi Seskir ile kompozisyon ve çeşitli müzik türlerindeki deneyimleriyle tanınan Barış Büyükyıldırım, bu konserde dinleyicilere unutulmaz bir müzik deneyimi yaşatacak.

 

“OFFBEAT”

SEZİ SESKİR, BARIŞ BÜYÜKYILDIRIM 

13 ARALIK 2024 cum 21.00

BORUSAN MÜZİK EVİ

 

SEZİ SESKİR piyano

BARIŞ BÜYÜKYILDIRIM piyano

AMY SALSGIVER vurmalı sazlar

KEREM ÖKTEM vurmalı sazlar

 

Bartók’a Kesişmeleri

Toros Can ve Beril Can, "Bartók Kesişmeleri" adlı bir dinleti için 14 Aralık akşamı Borusan Müzik Evi’nde olacak. Uluslararası yarışmalarda aldığı ödüllerin yanı sıra, yaptığı albümlerle iki kez Diapason d’Or alan piyanist ve eğitmen Toros Can, kızı Beril Can ile birlikte Lila Müzik'le kaydettiği Macar besteci Béla Bartók'un Mikrokosmos yapıtlarının merkezinde, çeşitli kesişmeleri niteleyen bir seçki ile Borusan Müzik Evi’ne konuk olacak.

“BARTÓK KESİŞMELERİ” 

TOROS CAN & BERİL CAN

14 ARALIK 2024 cts 21.00

BORUSAN MÜZİK EVİ

 

TOROS CAN piyano

BERİL CAN piyano

 

 

Tutkulu bir aşk hikâyesini deneysel bir çalışma ile anlatıyor

Burak Özdemir ve topluluğu Musica Sequenza, Borusan Müzik Evi’nde yeni bir proje ile izleyici karşısına çıkıyor. “Händel: Amour Fou” adlı bu yeni konser serisinde Händel'in aryaları, etkileyici bir performansla bir araya geliyor. 18 Ocak’ta Borusan Müzik Evi’nde gerçekleşecek bu konserde, Burak Özdemir’in barok fagotu ve kontrtenor Georg Bochow’un etkileyici sesine 18. yüzyıl dönemine ait enstrümanları ile Musica Sequenza eşlik edecek. 

 

HÄNDEL: “AMOUR FOU”
 BURAK ÖZDEMİR & MUSICA SEQUENZA

18 OCAK 2025 CTS 21.00

BORUSAN MÜZİK EVİ

 

MUSICA SEQUENZA 

BURAK ÖZDEMİR barok fagot ve canlı elektronik, konsept

GEORG BOCHOW kontrtenor

SEMION GUREVICH barok keman

DAVID AGAIAROV barok keman

CHANG-YUN YOO barok viyola

LINDA MANTCHEVA barok viyolonsel

PEDRO ALCACER lavta

DANIEL MULDER görseller 

 

Golden Horn Brass, Borusan Müzik Evi’nde

2004 yılında Begüm Gökmen tarafından kurulan, Türkiye'nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesliler beşlisi Golden Horn Brass, zengin bir repertuvarla 25 Ocak Cumartesi günü, Borusan Müzik Evi'nde müzikseverlerle buluşuyor. Golden Horn Brass, bir araya geldikleri günden beri çalgılarındaki ustalıklarıyla müziği incelikli bir şekilde işlemeye devam ediyor. 

 

GOLDEN HORN BRASS 

25 OCAK 2025 CTS 21.00

BORUSAN MÜZİK EVİ

 

BEGÜM GÖKMEN korno
JULIAN LUPU trompet
RENATO LUPU trompet
SİNAN ŞİRİN tuba
EMRE BERBERGİL trombon

 

Nova Muzak serisi yeniden Borusan Müzik Evi’nde

Kod Müzik işbirliğiyle hayata geçirilen Nova Muzak serisi yeniden Borusan Müzik Evi’nde! Nova Muzak serisinin 39. ve 40’ı konserinde yer alacak sanatçılar ve programla ilgili bilgiler önümüzdeki günlerde açıklanacak. Bu iki konser, tarih sırasıyla 21 Şubat ve 10 Mayıs’ta saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde gerçekleşecek. 

 

Cazın farklı stilleri elektronik müzik türleriyle harmanlanıyor

Enstrümantasyondaki etkileyici performansı ile caz dünyasının yükselen yıldızlarından Mike Casey, olgun bir lirizm ile izleyicinin ilgisini ilk anda üzerine topluyor. Cazın birçok stilini dubstep, drum’n’bass, funk, R&B, hip hop gibi farklı etkilerle ve dünyanın dört bir yanından taşıdığı ritmik ve ezgisel örüntülerle harmanlayan Mike, Trio’suyla birlikte 14 Mart Cuma akşamı sahnede olacak.

 

MIKE CASEY 

14 MART 2025 CUM 21.00

BORUSAN MÜZİK EVİ

 

MIKE CASEY saksofon
 MATT DWONSZYK bas gitar
 COREY GARCIA davul

 

Joost Lijbaart ile “Ruins and Remains” konseri 

Edison Ödülü’nü alan “Ruins and Remains” süiti Borusan Müzik Evi'nde seslendirilecek. Wolfert Brederode tarafından I. Dünya Savaşı'nın sona erişinin 100. yılı için bestelenen bu eser, yas, kayıp ve yeniden başlama temalarını işliyor. Eser zamanla daha geniş kapsamlı ve kişisel anlamlar kazanarak çok çeşitli çağrışımlar barındırmaya başladı. Besteci ve piyanist Brederode'un yanı sıra, cazdan doğaçlamaya kadar geniş bir müzikal yelpazede çalışmalar yürüten vurmalı çalgılar sanatçısı Joost Lijbaart ve Matangi Quartet'in de yer alacağı konser, 25 Nisan’da gerçekleşecek. 

 

JOOST LIJBAART “RUINS AND REMAINS”

25 NİSAN 2025 CUM 21.00

BORUSAN MÜZİK EVİ

 

WOLFERT BREDERODE piyano

MARIA-PAULA MAJOOR keman

DANIEL TORRICO MENACHO keman

KARSTEN KLEIJER viyola

ARNO VAN DER VUURST viyolonsel 

JOOST LIJBAART vurmalı çalgılar

 

Kuhn Fu, bu kez Borusan Müzik Evi’nde

Kuhn Fu, “Jazz Rock Psychedelia” türünde çalan, enerjik ve yenilikçi bir caz grubu. Gitarist ve besteci Christian Kühn liderliğindeki grup, Zappa’dan Brecht ve Shakespeare'e kadar geniş ilham kaynağıyla, kabare türündeki Monty Python’dan esinlenen doğaçlamaya dayalı, karmaşık ve eğlenceli bir müzik sunuyor. 2023 yılında 10. yılını kutlayan Kuhn Fu, "Jazz is Expensive" ve "Live in Saalfelden" albümleriyle dikkat çekti. Tantalos adlı kısaçalarıyla da beğeni toplayan grup, Almanya'nın prestijli müzik ödülü Deutsche Jazzpreis'e aday gösterildi.

 

KUHN FU 

9 MAYIS 2025 CUM 21.00

BORUSAN MÜZİK EVİ

 

CHRISTIAN KÜHN gitar, beste

SOFIA SALVO bariton saksofon

ZIV TAUBENFELD bas klarnet 

ESAT EKİNCİOĞLU kontrbas 

GEORGE HADOW vurmalı sazlar 

 

 

Borusan Sanat’ın hayata geçirdiği yeni mobil uygulama 

Borusan Sanat mobil uygulamasıyla tüm konserler, duyurular ve güncel haberlere mobil cihazlardan kolayca ulaşmak artık mümkün. Kullanıcılar, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Borusan Quartet ve Borusan Müzik Evi’nin konseriyle ilgili tüm bilgileri burada görebildiği gibi, Borusan Sanat’ın düzenlediği konserlerle ilgili öncelik, ayrıcalık ve indirimler sağlayan üyelik programı hakkında da bilgi alabilirler. Hem Android hem de Apple işletim sistemleriyle uyumlu olan bu uygulama sayesinde, Borusan Sanat’ın internet sitesinde yer alan tüm bilgilere ve “bilet al” yönlendirmesiyle konser biletlerine mobil uygulamadan hızla erişilebiliyor. Uygulama içerisinde yer alan Borusan Sanat’ın internet radyosu Borusan Klasik’e ve çevrimiçi platformu borusansanat.tv’ye de menüden kolaylıkla girilebiliyor. 

 

Müzikseverler, mobil uygulama üzerinden Borusan Sanat’taki tüm gelişmeleri yakından takip edebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
«
»

Yorumlara kapalı.