Menü

Berrmak 2022'de 20 Milyon Euro İhracat Gerçekleştirdi

Yerli ve milli ürünleriyle kargo, kurye ve lojistik sektöründe Almanya, Avusturya, İspanya, Hollanda ve Güney Afrika başta olmak üzere birçok ülkede otomasyon çözümleri kuran Berrmak, 2022de 20 milyon Euro ihracat gerçekleştirdi. 2023 yılında ise ABD pazarına açılmayı hedefliyor

Kargo, kurye ve lojistik sektörüne yönelik otomasyon sistemleri üreten Berrmak, katıldığı II. Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı (Post & Parcel II. Summit & I. Expo - PPSE)’nda 2022’deki çalışmalarını ve 2023 hedeflerini açıkladı.

2022 yılında 20 milyon Euro ihracatla katma değer oluşturduk

Berrmak Satış ve Pazarlama Müdürü Onuralp Çelik, 2022 yılı çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Şu anda Almanya, Avusturya, İspanya, Hollanda, Belçika, Çekya, İtalya, Güney Afrika dahil olmak birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yıl Avusturya Posta için iki anahtar teslim proje gerçekleştirdik. UPS’in Avrupa’daki en büyük tesisi olan Köln Bonn Havalimanı’ndaki aktarma merkezi için bir projeyi daha tamamladık. UPS Polonya için anahtar teslim yeni bir projeye başladık. 2022 yılında ihracatımızı 20 milyon Euro’ya ulaştırdık. 25. yılımızı kutladığımız 2023 yılı için ise hedeflerimizi büyüttük. Bu yıl bizim için yeni bir pazar olan ABD’de faaliyetlerimize başlamayı hedefliyoruz.”

Dünya liginde ilk 3teyiz

Teknoloji üreten bir Ar-Ge firması olduklarına dikkat çeken Onuralp Çelik, teleskopik konveyör sistemlerinde dünyadaki ilk 3 firmadan biri olduklarını belirtti. Çelik, bu alanda Türkiye’de yaptıkları üretimin yüzde 85’ini Avrupa’ya ihraç ettiklerini de vurguladı. Çelik, iki yıldır ana sponsoru oldukları II. Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı’nın Türkiye’de bu alandaki önemli bir ihtiyacı karşıladığını ifade ederek, iki gün süren Zirve boyunca önemli iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdiklerini bildirdi.

E-ticaret paketleri küçülttü, adetleri artırdı

E-ticaret sektöründeki gelişmelerin kargo, kurye ve lojistik sektörünü etkilediğini aktaran Onuralp Çelik, “Eski kargo portföyünde paket sayısı az ancak ebatları büyüktü. Günümüzde ise e-ticaretin gelişmesiyle paket sayısı arttı ancak paketler küçüldü. Bu nedenle günümüzde otomasyon çözümlerinin önemi ve teknolojiye adaptasyonu kaçınılmaz bir gerçek. Otomasyon sistemlerinden destek alınmadığında bir günde 100 kişiyle ancak 20 bin ürünü elle ayrıştırabilirsiniz. Ancak otomasyon yatırımı yapıldığında bir günde sadece 20 kişiyle 100 bin paket ayrıştırmak mümkün. Bu da kurumlara rekabette çok önemli bir avantaj sağlıyor. Berrmak olarak kargo, kurye ve lojistik sektörü için işin mutfağında ayrıştırma kısmında proje tasarımı, esnek ürünler üretimi, saha kurulumu, yazılım ve otomasyon geliştirilmesi konusunda anahtar teslim çözümler sunuyoruz. Anlık verileri toplayıp 100 farklı kategoride anlamlandırıp rapor haline getirebiliyoruz. Bu sayede otomasyon yatırımı yapan kurumlar, tüketicilerine daha hızlı ve kaliteli hizmet sunma imkanına sahip oluyor” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
«
»
Bir yorum yazın
Siz de görüşünüzü belirtebilirsiniz...