Menü

Emekli ve Muvazzaf Astsubaylar Başkentte Buluşuyor

ANKARA / Yaziyoo.com.tr Kamu yararına çalışan Kısa adı TEMAD olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, 17 Ekim Astsubaylar Günü Kutlamaları için hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye’nin dört bir yanından emekli ve muvazzaf binlerce astsubay, Anıtkabir’de düzenlenecek olan TEMAD’ın 38. kuruluş yıldönümünde Anıtkabir töreninde buluşmaya hazırlanıyor.
TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen,  “Bu buluşma, derneğimizin 38. Kuruluş yıldönümü olmanın yanı sıra  aynı zamanda da 17 Ekim Astsubaylar Günü,  dernek yönetimimizle organize ettiğimiz bu özel gün kutlamasında Türkiye’nin dört bir yanından gelecek binlerce meslektaşımızı başkentimizde misafir etmeye hazırlanıyoruz. Kutlama buluşması mücadelesini verdiğimiz astsubayların ‘Tazminat’ haklarının iyileştirilmesi konusunda verdiğimiz mücadeleye destek,  meslektaşlarımızın da haklarını aramakta ne kadar kararlı olduklarını gösteren olumlu bir sahipleniş göstergesi olacaktır” dedi.
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayarak, astsubayların kutlama davetine destek ve belediye olarak katılma sözü verdi.
İMKANLAR KISITLI BELEDİYELER DESTEK VERİYOR Türkiye genelinde 98 şubesi ve 50 bine yakın üyesi bulunan TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen, kutlama organizasyonunu tamamen kendi kısıtlı imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, kamu yararına dernek oldukları için şubelerin bulunduğu belediyelerden ve Büyükşehir Belediyelerinden gönüllü destek verildiğini, belediye başkanlarının da ayrıca özel davetlerle kutlamalara davet edildiklerini belirtiyor.  Büyükşehir ve ilçe belediyeleri kumanya, ulaşım gibi konularda Astsubaylar Gününde kahraman askerlerimizin yanında olmak için imkanlarını seferber ediyorlar. TEMAD MİLLİ BİR GÜÇTÜR Ankara Merkezli  TEMAD ‘ın başarılı Genel Başkanı Hamza Dürgen tuttuğunu koparan girişken yapısıyla Cumhurbaşkanlığı,  TBMM ve Bakanlıklarda gerçekleştirdiği girişimlerle emekli astsubayların bir çok sorununu gündeme getirip iyileştirmeler yapılmasını sağlıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir görüşmede TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen'den emekli astsubayların tazminat konusundaki hak mağduriyetlerini dinledi.
Hamza Dürgen: “Törene yaklaşık 5 bin kişinin katılımı bekleniyor. TEMAD bir milli güçtür. Son zamanlarda özellikle ‘Tazminat’ hakkımızda, pes etmeyeceğimizi göstermek istiyoruz. Amacımız haklılığımızı ararken mağdur olan kocaman bir yapıya dikkat çekmek ve mağduriyetin giderilmesini sağlamak. Hem 17 Ekim Astsubaylar Günü hem de derneğimizin 38. kuruluş yıl dönümü emekli ve muvazzaf astsubayların mağduriyetini anlatması, göstermesi için meslektaşlarımıza önemli bir fırsat. Herkesi tüm yakınlarıyla birlikte 17 Ekim Pazartesi günü saat 14:30 da Anıtkabir'de Başkentimize, bir tarafıyla coşkulu, eğlenceli ve bir tarafıyla da hüzünlü ve pes etmeyen duruşumuzu sergileyeceğimiz törene davet ediyoruz. Bu büyük buluşma  mücadelesini verdiğimiz astsubayların ‘Tazminat’ haklarının iyileştirilmesi konusunda verdiğimiz mücadeleye destek,  meslektaşlarımızın da haklarını aramakta ne kadar kararlı olduklarını gösteren olumlu bir sahipleniş göstergesi olacaktır” dedi.
Yazar
«
»
Bir yorum yazın
Siz de görüşünüzü belirtebilirsiniz...

Yorum yazabilmek için lütfen giriş yapınız.